Uzziniet par vienu lietu, kas vasarā mājoklī ir netīrāka par tualetes podu

Eksperti ir atklājuši, ka jūsu spilvendrānas var uzskatīt par netīrākām nekā jūsu tualetes pods.

Lielā vasaras karstuma dēļ daudzi cilvēki izdala sviedrus gan ārā, gan telpās un pat miega laikā. Eksperti ir atklājuši, ka uz spilvendrānas esošajos sviedros var uzturēties baktērijas, padarot to bīstamāku nekā tualetes pods.

Kas jums jāzina

“Jūsu spilvendrānas var tikt uzskatītas par netīrākām nekā tualetes pods. Labā ziņa ir tā, ka šīs baktērijas, visticamāk, ir radušās no jums, tāpēc tās nav kaitīgas,” atzina Dr. Gerets Nijs.

Fiziskās labsajūtas eksperts aicināja cilvēkus reizi nedēļā mazgāt spilvendrānas un palagus, lai izvairītos no mikrobu uzkrāšanās un baktēriju vairošanās, pat ja tās ir viņu pašu radītas.

“Runājot par baktērijām, daži pētījumi liecina, ka pēc nedēļas uz spilvendrānas bija par 17 000 vairāk baktēriju koloniju nekā uz tualetes poda,” piebilda Nijs.

Lielākā daļa cilvēku vidēji vienā naktī var zaudēt no 500 līdz 700 milimetriem sviedru. Tomēr saskaņā ar Nija pētījumu vismaz 200 milimetri ūdens uzsūcas palagos vai pidžamās.

Ķermenis nomaina ādas šūnas, kas izraisa to novājināšanos. Tā kā cilvēks dienā zaudē vidēji 500 miljonus ādas šūnu (lielākā daļa no tām atdalās naktī), organisms ražo arī citus izdalījumus, un tad jūs zaudējat šķidrumu ar sviedriem vai siekalām.

Kas notiek, ja laikus nemazgājat gultas veļu

Ja laicīgi nemazgājat gultas veļu, var rasties citas problēmas, piemēram, sēnītes vai putekļu ērcītes, kas dzīvo uz vecajām ādas šūnām un atstāj izdalījumus, izraisot dažādas fiziska rakstura problēmas.

“Vienā pētījumā konstatēts, ka tipisks spilvens satur 16 dažādu veidu sēnītes un burtiski miljoniem sēnīšu sporu,” ziņoja eksperts.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Līdz ar to vasaras mēnešos vēl jo lielāka uzmanība ir jāpievērš gultas veļas un pidžamu mazgāšanas biežumam.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment